Door alle problemen en maatregelen met het Corona-virus, zijn ook mijn lessen geannuleerd.


Zoals nu (augustus 2020) blijkt moeten we de 1,5 meter afstand zeker nog handhaven en daarmee zijn de Breidagen en Privélessen dit najaar ook niet mogelijk.
Zo gauw duidelijk is dat we de 1,5 meter afstand vaarwel kunnen zeggen, zal ik ook weer bekijken wat er bij mij nog mogelijk is aan breimachinelessen.

Wanneer je toch behoefte hebt aan theoretische ondersteuning bij diverse technieken, is het mogelijk om (tegen betaling) mijn lesteksten in geprinte vorm te ontvangen.
Neem hiervoor per email contact met mij op 


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
 

De onderwerpen van mijn brei-/technieklesdagen zijn o.a.:

*  "Wat is er allemaal mogelijk met de Tuck- en  Sliptechniek en wat is eigenlijk een Pin-Tuck".
wat gebeurt er wanneer je de Slip- of Tucktechniek op de breimachine slede kiest en wat zijn de mogelijkheden van Slip- en Tuck.
Deze dag gaan we ontdekken wat de standaard mogelijkheden zijn,  maar ook wat er nog meer mogelijk is met deze technieken.


*  "Ronde Pas werkstuk met de breimachine",
Hoe moet zo'n trui/vest berekend worden en hoe is dit te realiseren op de breimachine

*  "Dubbelbeds meerkleurig breiwerk ("Jacquard")"
Het realiseren van meerkleurig breiwerk zonder spandraden (flotteringen), en welke variaties zijn hiermee mogelijk

* "Ontdekkingen met Designaknit"-
voor de bezitters van Designaknit versie 8 of 9
 o.a. het omzetten van foto's/plaatjes naar steekpatronen, zelf tekenen van grondmodellen, steekpatronen en meer mogelijkheden van het programma

*
 "Welke technieken zijn te gebruiken met de
zwart-wit/open-dicht ontwerpen uit de diverse voorbeeldboeken".
I n de diverse steekpatroon voorbeeldboeken en in het vaste "geheugen" van de Brother electronische breimachines staan heel veel zwart-wit/open-dicht steekpatronen.
Meestal worden deze ook gebruikt voor een breiwerk, zoals dat door de producenten van de breimachines bedacht is. Maar.......heeft u er wel eens aan gedacht dat deze steekpatronen voor veel meer technieken te gebruiken zijn dan in de boeken aangegeven.
Op de brei-/techniekdag worden de diverse breimachine technieken behandeld en uitgelegd, aan de hand van de diverse steekpatroon voorbeelden.

* "Ajour begrijpen en zelf tekenen"
wat gebeurt er op de breimachine met de naalden, wanneer ik de ajourslede overhaal en hoe kan ik een handbrei-ajourpatroon zelf omzetten naar een breimachine ajour steekpatroon.

Voor wie de LK150 Silverreed "tussenbreimachine" bezit, een Techniekdag:

* "Ontdekken van de techniekmogelijkheden 
    met de LK150". 

 
Heeft u nog andere suggesties voor een brei-/werkdag?
Geef het aan me door, er is nl. nog erg veel meer over het gebruik van de breimachine uit te leggen,

Ik werk met de Japanse machines (Brother en SilverReed/Empisal) en op deze machines zullen de lessen/werkdagen gehouden worden.De groeps-lesdagen worden bij voldoende belangstelling gehouden op een zaterdag, of in overleg met de cursisten op een andere dag van de week,  maar het is ook mogelijk om deze dagen als privé-lesdag af te spreken (zie hieronder voor meer informatie o.a. over de lesprijzen) .
Alle Brei-/Werkdagen zullen steeds een bepaald onderwerp behandelen.
 

Omdat ik merk dat bij veel (nieuwe) breimachine-gebruikers de basiskennis van het breien en werken met de breimachine niet aanwezig is, is bij mij (in onderling overleg van dag en tijd een (privé-) Brei-/Werkdag of een Privéles van 2 uur af te spreken:
"Basiskennis van de breimachine" .
Denk hierbij aan uitleg van de werking van de breimachine, gecombineerd met de eerste start om tot een werkstuk te komen (het in model breien, o.a. hals vormen, zomen en boorden enz.).
 
 "Algemene Kennismaking met de breimachine"
Voor diegenen die overwegen een breimachine aan te schaffen en daarom graag meer willen weten over een breimachine, is het mogelijk om (in onderling overleg van dag en tijd) een les van 2 uur (privé, of bijv. samen met een vriendin) af te spreken:  
 Ontdekken wat er mogelijk is met een breimachine.
- Hoe functioneert de breimachine
- Wat betekenen de knoppen op de breislede
- Wat moet je nog handmatig doen en wat niet
- Wat is een ponskaart- en wat is een electronische breimachine 
M.a.w. "Hoe werkt een breimachine"
 
De Brei-/Werkdagen worden bij mij thuis in Egmond aan Zee gegeven, maar kunnen ook op locatie elders in het land gegeven worden (wel met meerkosten i.v.m. reistijd en reiskosten)
en is op de volgende manieren mogelijk:
Als privéles/dag: prijs € 100,00
Als groepsles: 2 personen - € 60,00 p/p
Als groepsles: 3 personen - € 40,00 p/p
Als groepsles: 4 tot max. 6 personen - € 30,-- p/p
De prijs van een privéles van 2 uur is € 47,50
Heeft u interesse in één of meer van de genoemde onderwerpen en wilt u aan een brei-/cursusdag meedoen, of een privéles afspreken?
Via email inekefunke@hotmail.nl kunt u om meer informatie vragen of aanmelden als belangstellend, waarna ik contact met u op zal nemen.

 Alle techniekdagen zijn incl. btw, het garen wat tijdens de breidag gebruikt wordt, koffie/thee en een broodjes-lunch. Ik zorg voor een aantal breimachines (Brother of SilverReed/Empisal), maar een eigen machine meenemen is ook mogelijk. De brei-/werkdagen worden in Egmond aan Zee bij mij thuis gegeven.
Ik zal zorgen dat er per 2 deelnemers, 1 machine opgesteld staat.
Voor de werkdag: "Ontdekkingen met het ontwerpprogramma Designaknit"  komt, voor wie dit nog niet bezit, de prijs van het pdf-bestand met mijn programma beschrijving erbij (€ 30,00,  indien gewenst als geprinte versie + € 5,00).